14 Nisan 2016 Perşembe

Amazonlar'a doğru

Bugün Brezilya Amazonları'nın merkezi olan Manaus'a gitmek üzere Sao Paulo'ya hareket edecektik. Rio'dan Manaus'a direkt uçuşu fiyatlı bulduğumuzdan Avianca Havayolları ile Sao Paulo'ya hareket edecek, bir gecelik konaklamadan sonra ertesi gün 5 saatlik uçuş ile Manaus'a gidecektik. Kahvaltı sonrası bir taksi ile Rio'nun Santos Dumont Havaalanı'na hareket ettik. Uçağımızın kalkış saati 11:20 idi. Sao Paulo uçuşumuz bir saat sürecekti. Saat 12:00 olmasına rağmen hala kapıları açmamışlardı. Nedenini sorduğumuzda Sao Paulo'daki olumsuz hava koşullarının düzelmesi beklendiği söylendi. Nihayet Saat 13:30'da uçağa aldılar. Uçağımız saat 15:00 civarında Sao Paulo'nun iç hatlara hizmet veren Congonhas Havaalanı'na inmişti. Uçak bir türlü aprona yanaşmıyordu. Pencereden baktığımızda dışarıda şiddetli sağnak yağış olduğunu gördük. Ortalığı sel götürüyordu. Pilot, sağnak yağış hafifleyene kadar kapıların açılmayacağını anons etti. Ayakta yarım saat bekledikten sonra nihayet sağanak hafifledi, kapılar açıldı. 


Otelimiz Congonhas Havaalanı'nın hemen yakınında olan Ibirapuera semtinde idi. Bu oteli seçmemizin nedeni, bu semtin şehrin güvenli olarak kabul edilen bölgesi olması ve otelin tam karşısında büyük bir AVM'nin yer alması idi. Güney Amerika ile ilgili araştırmalarımızda Sao Paulo şehrinin dünyanın suç oranı en yüksek şehirlerinin başında gelmesi bizi tedbirli olmaya yöneltmişti. Şehirdeki kısıtlı zamanımızda otelin önündeki AVM vaktimizi değerlendirmek için uygun bir yer olacaktı. Nitekim öyle de oldu. Akşam yemeğini AVM içindeki bir restoranda aldıktan sonra gece geç vakte kadar içinde gezdik, kafelerde oturduk.
Ertesi sabah erkenden kahvaltımızı ettikten sonra otelden çıkış yaptık. Manaus dönüşü Peru'ya gitmek için zorunlu olarak tekrar Sao Paulo'ya döneceğimizden dönüşte kalmak üzere aynı otelde rezervasyon yaptırmıştık. Bu, bize valizlerimizin bir kısmını otelde emanete bırakma imkanı veriyordu. Böylece fazla bagaj ücreti verme riskinden kurtuluyorduk. Sao Paulo'ya zorunlu olarak dönmemizin nedeni ise ülkeler arası uçak yolculuklarının ülkenin sadece belirli Havalimanlarından yapılmasından kaynaklanıyordu. 
Uçuşumuz bu sefer Sao Paulo'nun uluslararası Guarulhos Havaalanı'ndan olacaktı. Şehir içindeki trafik çok yoğun olduğundan saat 07:00 civarında otelden ayrıldık. Havaalanı'na gidişimiz bir saati buldu. Saat 10:00 civarında GOL Havayolları ile Manaus'a hareket ettik. 

Brezilya ülke olarak çok büyük olduğundan şehirler arasında saat farkı olabiliyordu. Sao Paulo ile Manaus arasında 2 saat fark vardı. Uçağımız yerel saat ile 12:30 gibi Manaus'un Eduardo Gomez Uluslararası Havaalanı'na indi. Uçuşumuzun son bir saatinde tamamiyle yeşil bir örtünün üzerinde uçmuştuk. Dışarı çıktığımızda havanın bunaltıcı sıcağı ile karşılaştık. Artık Amazonlarda idik. Bu iklim şartları bünyemizin alıştığı iklimden tamamiyle farklı idi. Havaalanı'nın etrafını çevreleyen sık ormanlar bize burada yapacağımız geziler hakkında bir fikir vermekteydi. Bu ormanlık bölge çok farklı bitki türlerinin dışında bir çok yabani hayvan türlerini ve çeşit çeşit haşeratları barındırmaktaydı.
Yolculuk öncesi yaptığımız araştırmalarda Amazonlar'a seyahat edeceklerin özellikle bazı tehlikeli hastalıklara karşı yaptırması gereken aşılar olduğunu öğrenmiştik. Bunların başında Sıtma gelmekteydi. Ayrıca yine bu tür bölgelerde sıklıkla görülen Sarı Humma'ya karşı aşı olmak gerekiyordu. Ülkeye girerken uluslararası aşı sertifikası sorulabiliyordu. Biz de seyahat öncesi aşılarımızı olmuş, aşı sertifikalarımızı almış, alınması gereken ilaçları içmeye başlamıştık. Ayrıca tedbir olarak yanımıza haşerat kovucu spreyler de almıştık. 


Otelimiz şehir merkezine yakın bir bölgede idi. Girişimizi yapıp kısa bir dinlenmeden sonra burada kalacağımız iki gün boyunca yapmayı planladığımız geziler için rezervasyon yapmak üzere lobiye indik. Lobiden bize verilen programların arasından iki ayrı geziyi seçtik. Daha sonra akşam yemeği için yürüyüş mesafesi içinde bulunan Manauara AVM'ne gittik. Seçtiğimiz otellerin ya şehir merkezinde ya da bir AVM'nin yanında olmasının, vaktimizi değerlendirmek açısından oldukça faydalı olduğunu görüyorduk.


Manauara AVM
Akşam yarın yapacağımız ilk gezimiz için hazırlık yapmak üzere otele döndük.


14/24

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder