15 Nisan 2016 Cuma

Recoletta

Buenos Aires'teki 2. günümüzde otelde aldığımız kahvaltıdan sonra bir taksiye atlayarak şehrin elit kesiminin yaşadığı Recoletta semtine geldik. Buraya gelişimizin esas nedeni adını semtten alan mezarlığı gezmekti. 2004 yılında yaptığımız Rusya seyahatinde, içinde Nazım Hikmet'in de mezarının bulunduğu Moskova'daki mezarlığı ziyaret etmiş, buranın temizliği, düzeni ve gösterilen özenden çok etkilenmiştik. Buenos Aires'teki  Recoletta mezarlığı ise adeta bir açık hava müzesi idi. Herbir mezar için ayrı bir sanat eseri demek yanlış olmazdı.

Mezarlık girişi, çiçeklerle bezeli büyük bir meydanın karşısında bulunan bir kilisenin yanındaydı. Meydana açılan geldiğimiz caddenin sağında ve solunda kafe ve restoranlar yer alıyordu. 



Bir köşede Hindistan'dan getirildiği ve yaklaşık 300 yaşında olduğunu öğrendiğimiz bir anıt ağacın önündeki kafelerden birinde sabah kahvemizi içtikten sonra mezarlığı gezdik.



İçinde Arjantin'in bir çok ünlü devlet adamı ve sanatçısının mezarlarının yer aldığı bu açık hava müzesi çok büyük bir alanı kaplamıyor olsa da gezimiz bir saati geçti. 

Ülkenin siyasi tarihinde önemli rolü olan eski devlet başkanı Juan Peron'un eşi Eva Peron'un mezarı da burada idi.


Eva Peron'un mezarı üstündeki plaka
Recoletta mezarlığından bir köşe

Sırada La Boca semti vardı. Buenos Aires dendiğinde ilk akla gelen semtlerden birisi La Boca idi. Renk renk boyanmış evleri, sokaklarda tango yapan çiftleri ile ünlü bu semti çok merak ediyorduk. Bir taksiye atlayarak La Boca'nın yolunu tuttuk.

5/24






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder