14 Nisan 2016 Perşembe

Rio De Janeiro-1

Bugün Iguazu Şelalelerinin bulunduğu bölgeden ayrılıyorduk. Azul Havayolları'nın 4492 sefer sayılı uçağı ile 12:45 de Foz De Iguazu Uluslararası Havalimanı'ndan kalkarak Sao Paulo'ya 80 km. mesafedeki Campinas Havalimanı'na inecek, burada yaklaşık 2 saat bekledikten sonra yine Azul Havayolları'nın 4016 sefer sayılı uçağı ile Rio De Janeiro'ya uçacaktık. Bilet fiyatının uygun olması nedeniyle aktarmalı gitmeyi tercih etmiştik.
Uçağımız saat 17:00 sularında Rio De Janeiro'nun denizin doldurularak üzerine inşa edildiği Santos Dumont Havalimanı'na indi. Bir taksiye atlayarak Rio'nun ünlü Copacabana Plajı'nın girişindeki otelimize ulaştık. Rio'da iki tam günümüz vardı. Bu iki günden birinde şehir turu yapacak, akşam samba gecesine katılacak, diğer gün ise şehri dolaşacaktık. Havanın elverişli olması halinde denize girmeyi bile düşünüyorduk.


Her zaman yaptığımız gibi otele girer girmez valizlerimizi odaya, kendimizi de dışarıya attık.
Şehir içinde denize girilebilen geniş kumsalları olan üç adet plaj var. Bunların en ünlüsü ve en büyük olanı Copacabana Plajı. Halkın çoğu denize girmek ve güneşlenmek için bu plajı dolduruyor. Günün her saatinde bu plaj tıklım tıklım dolu idi. 




Copacabana Plajı voleybol oynayanlar, güneşlenenler, satıcılarla cıvıl cıvıl bir yerdi. Sahil şeridinin güneyinde iki plaj daha vardı. İpenama ve Lebnon Plajları. Bu plajlar Copacabana'ya göre daha küçük ve daha sakin plajlardı. İpenama plajının bir de hikayesi vardı. Eskiden pek adı duyulmayan bu plaj 1960 lı yıllarda bestelenmiş olan ve birçok sanatçı tarafından seslendirilen "The Girl from Ipenama" adlı şarkının popüler olmasından sonra tanınmış. Bossa Nova tarzında olan bu şarkıyı selendiren ünlülerin başında Frank Sinatra geliyor. Amy Winehouse bile seslendirmiş.





Biz de otelden çıktıktan sonra Copacabana plajının yanından geçen bulvar boyunca yürüyerek yan yana dizilmiş olan restoranlardan birinde akşam yemeğimizi yedik. Otele döndüğümüzde yarın yapacacağımız şehir turu ve akşam samba gecesi için rezervasyonlarımızı yaparak odamıza çıktık.


11/24


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder