14 Nisan 2016 Perşembe

Rio De Janerio - 2



Bugün Rio'daki ilk günümüzdü. Otelde aldığımız kahvaltıdan sonra bir taksiye atlayarak şehrin merkezi olarak gecen "Lapa" bölgesine gittik. Sokaklarda kalabalığa karışarak dolaştık. İstanbul'daki Mahmutpaşa benzeri çarşılarda yöresel ürünlerin satıldığı küçük küçük dükkanlara girip çıktık. Vaktin nasıl geçtiğini anlamadan öğleni bulmuştuk. 

Sırada plajların olduğu bölge vardı. Bir taksi bizi Copacabana Plajı'nın orta yerinde bıraktı. Kumsalda plaj voleybolu oynayanları, güneşlenenleri seyrederek sahil boyunca yürüdük. 





Bir ara uzaklardan gelen bir gürültü ve müzik sesleri dikkatimizi çekti. Ocak ayının sonuydu ve Şubat ayı Rio'nun ünlü festivalinin yapıldığı aydı. Festivalden haftalar önce hemen her gün şehrin belirli cadde ve sokaklarında provalar yapıldığını biliyorduk. Seslerin geldiği yere yaklaştığımızda toplanan kalabalığın görüntüsünden bu etkinliğin, festival provasından ziyade seslerini duyurmak isteyen bir grubun gösterisi olduğunu anladık. Fantastik kıyafetler içinde çılgınca dans edenler, resimlerini çekmek isteyenlere poz verenler arasında sokaktan geçen herkes kalabalığa karışıp eğleniyordu. Rio'nun gerçek yüzünü görmekteydik. 







Hiç farketmiyordu, günün her saatinde deniz, kum, güneş ve müzik ile eğlemek için her fırsatı değerlendiren insanlarla dolu bir şehirdi Rio.
Biraz sonra iri iri yağmur damlaları düşmeye başladı. Bir arabaya atlayarak kendimizi otele zor attık. Akşam Samba Gecesi için rezervasyon yaptırmıştık. Odamıza çıkarak hazırlandık. Dışarıda yağmur hızını alamamıştı. Ve bizim denize girme hayallerimiz suya düşmüştü.
Saat 20:00 gibi bir minibüs bizi alarak Arjantin'de gördüğümüz Parilla tarzı bir restorana götürdü. Burada değişik et ürünlerinden oluşan yemeğimizi Brezilya'ya has bir içki olan Cachaça ile birlikte yedik. Yemekten sonra Brezilya danslarını seyretmek üzere "Plataforma" adlı şovun sergilendiği mekana geldik. Gösteri 150 dansçı tarafından fantastik kosümler ile icra edilen ağırlıklı olarak Karnaval Dansları, Samba ve Capairo Dansından oluşuyordu. Her ne kadar sahne ve izleyicilerin oturduğu alan basitse de şovun görselliği izlemeye değerdi.





Otele döndüğümüzde saat gece yarısını geçmişti.


12/24

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder