15 Nisan 2016 Cuma

Buenos Aires

Seyahatlerde gece geç yatsanız bile sabah erkenden uyanmanız gerekir. Çünkü zaman kısıtlıdır ve bu kısıtlı zaman dilimine sığdıracak çok şey vardır. Uçağımız bir önceki akşam saat 22:30 da Buenos Aires’in Uluslararası Ezeize Havalimanına inmiş, pasaport kontrolü ve valizlerin alınmasını takiben bir taksi ile otele varışımız gece yarısını bulmuştu. Buna rağmen sabah uyandığımızda kendimizi dinlenmiş hissediyorduk. 

Otelimiz şehrin oldukça merkezi bir yerinde, Mayıs Meydanı ile Obelisk (dikilitaş) arasındaki Avenue Diagonal üzerinde idi.


Sıkı bir kahvaltı sonrası kendimizi dışarı attık. O da ne! Havanın Türkiye’ye göre daha sıcak olacağını tahmin ediyorduk ama bu kadar olacağını düşünmemiştik. İnsanlar atletle şortla sereserpe dolaşıyordu.

Hiç tanımadığınız bir şehri gezmenin en pratik yolunun hemen hemen bütün büyük şehirlerde düzenlenen turist otobüsleri ile yapılan şehir turları olduğunu seyahat tecrübelerimizden öğrenmiştik. Kısa bir araştırma sonucu turist otobüslerinin kalkış durağının otelin önündeki caddede 100 mt. İlerde olduğunu keşfettik. 3 saat sürecek şehir turumuz saat 10:00 da başladı.



Otobüsümüz şehrin belli başlı yerlerinden Plaza Del Mayo’dan (Mayıs Meydanı) ve antikacı dükkanlarının bulunduğu San Thelmo semtinden geçerek La Boca semtindeki Maradona’nın top koşturduğu Boca Junior Klübüne ait La Bonbonera stadyumuna vardı. Daha sonra liman bölgesindeki leziz Arjantin etlerinin servis edildiği, restoranların bulunduğu Puerto Madero semtinden geçerek sahile paralel uzanan bulvar boyunca şehri boydan boya katetti. Dönüş yolunda üzerinde her biri birer sanat şaheseri olan anıt mezarların toplandığı La Recoletta’dan ve mimari ve akustik açıdan dünyanın sayılı binaları arasında yeralan Theatro Kolon'un önünden geçerek turumuz sona erdi.

Buenos Aires, geniş bulvarları, şehrin birçok yerinde özenle korunmuş yeşil alanları ve çimenlerin üzerinde ellerinde kitaplarıyla güneşlenen huzurlu insanları ile bizi çok etkilemişti. 

Burada geçireceğimiz iki gün boyunca şehir turunda gördüğümüz yerlerden La Boca semtini ve semtin Caminito adı verilen turistik bölgesini gezecek, bir akşam Tango Gecesi’ne katılacak, Puerto Madero’da Arjantin bifteklerinin tadına bakacak ve Recoletta Mezarlığını gezecektik. Bu gezilerimizin her biri ile ilgili detayları ve anılarımızı diğer yazılarımızda bulabilirsiniz.


Theatro Kolon

Obelisk


3/24

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder