14 Nisan 2016 Perşembe

Dönüş Yolunda

Lima'dan ayrılalı iki gün olmuştu. Cusco'dan Lima'ya geldiğimizde Şubat'ın 14'ü idi. O akşam Larcomar Alışveriş Merkezi'ndeki bir restoranda Pasifik Okyanusunu seyrederek sevgililer gününü kutlamış, ertesi gün Peru'dan ayrılarak Sao Paulo'ya hareket etmiştik. Aynı akşam Sao Paulo'da gecelemiş, bir sonraki gece ise kaldığımız otelden 02:00 gibi çıkmış bir taksi ile havaalanına gelmiştik. Şimdi önümüzde 13 saat sürecek bir uçak yolculuğu vardı. THY'nin uçağında koltuklarımıza yerleştiğimizde saatimiz sabaha karşı 05:30 u gösteriyordu. 


Güney Amerika'ya yaptığımız bu seyahatte 4 ülke, 10 şehir gezmiş, 14 uçak yolculuğu yapmıştık. Tempolu geçen harika bir seyahatin sonuna gelmiştik. Seyahate çıkmadan önce yaptığımız programı harfiyen uygulamış, hiç bir sorunla karşılaşmamıştık. Yol boyunca kabin ekibi tarafından dağıtılacak yemekler ve içeceklerle oyalanacak, belki biraz film seyredecek ya da kestirecek, fakat en güzeli Güney Amerika'ya yaptığımız bu ilk seyahat ile ilgili yaşadıklarımızı, anılarımızı birbirimize anlatacaktık. 
THY'nın TK16 sefer sayılı Airbus A340 uçağı Guarulhos Havalimanı'ndan kalkmak üzere motorlarını çalıştırmıştı. Biraz sonra Güney Amerika Kıtasını arkamızda bırakmış, saatte 900 mil hızla Okyanusun üzerinden ülkemize doğru yol alırken bir yandan biten bir seyahatin anıları gözlerimizden bir film şeridi gibi geçiyor, bir taraftan da sevdiklerimize kavuşacak olmanın heyecanını duyuyorduk.
Yemek servisi sona ermişti. Kabin içindeki ışıklar ağır ağır kararırken üstümüze tatlı bir uyku hali çökmekteydi. Nasıl da çabuk geçmişti bu bir ay. Seyahat ile ilgili planımızı yaparken seyahat süresini fazla uzatmamak adına görmek istediğimiz bir çok yeri rotamızın dışında bırakmıştık. Bir "Salar De Uyuni" ya da "Perito Moreno" buzulu görülmez miydi. Venezuella'nın cangıllarındaki "Angel" Şelalesi, Arjantin Pampalarının ötesindeki "Ateş Toprakları", Ushuia, Santiago, Atacama Çölü her biri görülmesi gereken çok özel yerlerdi. Uçağımız Atlas Okyanusu'nu aşarken şimdiden Güney Amerika'nın bizi tekrar çağırdığını duyar gibiydik. Bu çağrıya kulak vermemek olmazdı. Evet, bu kıtaya tekrar gelmeliydik... 






24/24

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder