15 Nisan 2016 Cuma

La Boca

Buenos Aires’in hareketli ve renkli kimliğe sahip olan bölgesi neresidir diye sorduğunuzda alacağınız cevap “La Boca” semti olur. Cıvıl cıvıl insanları, sokaklarda tango yapan çiftleri ve rengarenk boyalı evleri ile bir başka dünyada zannedersiniz kendinizi.

Bir öğle vakti kendimizi La Boca semtinin Caminito denilen bölgesinde bulduk.





Birçok restoranın yer aldığı sokaklarda müzik sesleri arasında bir yandan dolaşırken, bir yandan kameralarımızla hiçbir ayrıntıyı kaçırmamaya çalışıyorduk.  
Hemen her restoranın önünde özel giysileri ile bir çift, meraklı kalabalığın bakışları altında tango gösterisi yapıyordu.


Arjantin denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri olan tango dansı hakkında okuduklarımızı hatırladık. Bu dans ilk defa şehrin varoş kesimlerinde erkek erkeğe yapılan dans şeklinde ortaya çıkmış. Daha sonra 1900 lü yılların başında hükümetin yasaklaması ile karşı cinsten çiftlerin dansı olarak varoşlardan elit kesim arasında yayılmaya başlamış ve tiyatro sahnelerinde sergilenir hale gelmiş. Günümüzde dans tutkunları için Arjantin’de yüzlerce tango okulu ve kursu hizmet veriyor. Ayrıca tango izlemek isteyenler için ise performans icra eden birçok organizasyon hizmet vermekte. Biz de bir sonraki akşam için tavsiye üzerine “Mr.Tango” adlı gösteri için bilet aldık.

Öğle yemeğimizi “Parilla” denilen ve özel bir ızgarada pişen etlerin servis edildiği bir açıkhava lokantasında yedikten sonra semtin sokaklarında dolaşırken gözümüze dörtyol ağzına hakim bir kavşakta bulunan bir kafe çarptı. Bir şeyler içmek amacıyla bu kafeye oturduk. Biraz sonra kafenin önünde genç bir çift muhteşem bir tango gösterisine başladı. Kafede oturduğumuz süre boyunca bu gösterilerini aralıklı olarak tekrar ettiler. Sonradan anladık ki bu semtte bulunan bütün lokanta ve kafeler tango eğitimi almış gençlerle anlaşarak mekanlarına müşteri ve turist çekmek için performanslarını izlettiriyorlarmış.



La Boca'dan ayrıldıktan sonra vaktimizi şehrin antikacı dükkanlarının bulunduğu San Thelmo semtini dolaşarak değerlendirdik. Daha sonra akşam katılacağımız Tango Gecesi için hazırlanmak üzere otele döndük.

Bir gün önce şehir turu biletlerini almak için uğradığımız turizm ofisinden tango gösterisi için birkaç mekan önermişler ancak en ünlü ve doyurucu olanın Senor Tango ya da Mr.Tango olduğunu söyleyerek şiddetle tavsiye etmişlerdi. Biz de burası için yerlerimizi ayırtmıştık. Akşam 18:00 de bir araç bizi otelden alarak gösterinin yapılacağı mekana götürdü. Tavsiye ettikleri kadar varmış. Kaliteli bir servis ile sunulan yemekler eşliğinde muhteşem bir gösteri izledik. Oyuncuların sahne performansları, sahnenin dekorasyonu ve müzik muhteşemdi. Gösteri, Madonna'nın oynadığı Evita müzikalinin ünlü parçası "Don't cry for me Argentina" ile sona erdi.


6/24

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder